actueel

Einde funderingsherstel Talmastraat in zicht

Vorig jaar is Ymere gestart met het funderingsherstel van in totaal 26 woningen in de Talmastraat in Weesp, waarvan zes woningen van particuliere eigenaren. Samen met co-maker Braam-Minnesma worden de aangetaste funderingen van de circa honderd jaar oude woningen vernieuwd. De operatie duurt ruim drie maanden per huizenblok. Daarbij is het einde nu in zicht. Op dit moment is Ymere met het laatste blok bezig, naar verwachting zitten de laatste huurders voor de kerstdagen weer in hun opgeknapte woningen.

Acht procent besparing na bezoek energiecoach

Amsterdammers die bezoek hebben gehad van een energiecoach besparen gemiddeld acht procent op hun energielasten. Dat blijkt uit een evaluatie van het Energiecoachproject. Tien procent van de bezochte Amsterdammers zijn huurders van Ymere.

Laagdrempelig energieadvies
In oktober 2016 is Stichting! Woon gestart met het energiecoachproject, mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam. Vrijwilligers bezoeken Amsterdammers om hen op maat van laagdrempelig energieadvies te voorzien en geven een aantal gratis bespaarproducten weg. De doelen van het project zijn lagere woonlasten en bewustwording over de energiebesparing.

Haarlem
Samen met de gemeente, Pre Wonen, Elan Wonen en !Woon is ook in Haarlem een vergelijkbaar project succesvol afgerond. Ruim 400 bewoners van Haarlem hebben een bespaaradvies gehad, waarvan zo’n 22 procent huurders van Ymere. Ook in Almere loopt een succesvol energiecoachproject, waarbij al meer dan tweehonderd bewoners van Ymere een energieadviesgesprek hebben gehad.

Verduurzaming woningen Lipkensstraat

De Ymere-woningen in de Lipkensstraat en omgeving in Hoofddorp krijgen een ingrijpende opknapbeurt. Daarbij verduurzamen we tegelijkertijd de woningen door ze aan alle kanten goed te isoleren. Per woning zijn we negen dagen bezig. Huurders kunnen in hun huis blijven wonen, of tijdens de werkzaamheden tijdelijk verblijven in een logeerwoning. Mevrouw Ungureanu koos voor het laatste en keerde daarna terug in haar opgeknapte woning: “Het lijkt wel een nieuw huis!”    

Zonnepanelen op de daken van Garstkamp in Amsterdam-Zuidoost.

Verduurzaming met Iederzon op stoom

Maar liefst 8.500 woningen in vier jaar tijd verduurzamen met zonnepanelen, dat is de doelstelling. In samenwerking met Iederzon zijn we hard op weg deze doelstelling te halen. Want steeds meer huurders maken gebruik van zonnepanelen en ledverlichting. 

Slim verduurzamen 
Het opwekken van zonne-energie is schoon en zorgt voor een vermindering van de CO2-uitstoot per woning. Daarom verduurzamen we samen met onze partner Iederzon de komende jaren sociale huurwoningen met zonnepanelen en LED. Zo leveren we een bijdrage aan een beter milieu en bespaart de huurder op zijn energiekosten.   

Op stoom
In ons werkgebied heeft Iederzon inmiddels een kleine 10.000 panelen geplaatst op de eengezinswoningen en gestapelde complexen. Ook op het gebied van ledverlichting beginnen we op stoom te komen. Inmiddels zijn er 15.568 LED-armaturen geplaatst in onze wooncomplexen.

Kijk voor meer informatie op www.iederzon.nl.

Minder rompslomp bij huren sociale huurwoning

Kandidaat-huurders die een woning krijgen toegewezen in Almere kunnen vanaf oktober kennis maken met Wooncontractgemak: een veilige, gebruiksvriendelijke applicatie die gegevens in één keer verzamelt en aanlevert bij de corporatie.

Het toewijzingsproces van sociale huurwoningen is een tijdrovend en vaak frustrerend proces voor de kandidaat-huurder. Binnen een paar dagen moet hij tal van officiële documenten bij verschillende instanties opvragen. Wooncontractgemak is een veilige, gebruiksvriendelijke applicatie waarbij de kandidaat-huurder de gevraagde gegevens in één keer verzamelt en aanlevert bij de corporatie. Zo kan de kandidaat-huurder eerder het huurcontract tekenen, vaak al na maximaal vijf werkdagen.

Unieke samenwerking
Wooncontractgemak is tot stand gekomen door een unieke samenwerking met woningcorporaties Ymere en De Woonplaats en ABN Amro. De pilot in Almere start in oktober dit jaar en duurt twee maanden. Afhankelijk van de resultaten, wordt besloten of Wooncontractgemak ook in andere regio’s van Ymere wordt uitgerold.  

Tijdelijke woningen Almere blijven staan tot 2031

De gemeente Almere heeft een tijdelijke vergunning verleend waardoor de huurwoningen op de Odeonstraat tot 2031 mogen blijven staan. Om te zorgen dat de woningen de komende tijd weer mee kunnen, krijgen de woningen een opknapbeurt. Ymere start einde van dit jaar met onderhoudswerkzaamheden. De woningen worden nu gebruikt als studentenwoning, in de toekomst worden ze wellicht  ook ingezet  voor huisvesting van jongeren en starters.

© Ymere

Delen