Zorg alsjeblieft wel voor voldoende kastruimte

‘Zorg alsjeblieft wel voor voldoende kastruimte’

Emmy Lucasse, huurder die compact woont

Emmy Lucasse (76) verhuisde naar de overkant van de Jan den Haenstraat in Amsterdam-West (Bos en Lommer). Haar vierkamerwoning ruilde ze daarbij in voor een compacte woning met twee kamers (ongeveer 45 vierkante meter) in het renovatieproject Bloom van Ymere. Haar grotere woning kwam zo weer vrij voor een gezin.

Emmy Lucasse: “De kinderen waren het huis al uit. Toen mijn man was overleden en de regeling ‘Van Groot naar Beter’ kwam, heb ik de stap gezet. Ik ben van vier naar twee kamers gegaan. Dat was wel even wennen, want ik woonde daar al sinds 1976. Maar ik moet zeggen: ik ben er toch op vooruit gegaan. Ik heb minder te onderhouden binnen en buiten de woning. Nog steeds heb ik een tuin, maar die is iets kleiner, en dat vind ik ook niet erg. De huur is hetzelfde gebleven.
Ik vind het dus helemaal geen probleem om kleiner te wonen. Maar mijn tip voor Ymere is: zorg in zo’n kleinere woning wel voor voldoende kastruimte. Gelukkig heb ik een geweldige schoonzoon. Die heeft hier in huis van alles vertimmerd en verbouwd, tot en met een andere indeling van de meterkast en de cv-ruimte aan toe. Want ja, je moet toch je spullen kwijt.
Als ik heel eerlijk ben, zou de indeling van de woning wel iets beter kunnen. Er is net te weinig kastruimte. En o ja, vroeger had ik een tussendeur in de gang om de kou tegen te houden. Die zou ik hier ook wel willen, en daar is ook best ruimte voor.”

Merijn de Jong, architect:

‘Als huurder heb je meer, omdat je deelt’

Barbara Sluimers, conceptontwikkelaar Ymere:

‘Goede oplossing, mits van blijvende hoge kwaliteit’

Chantal Ekkelboom, huurder die compact woont:

‘Eindelijk een huis voor mijzelf’

© Ymere

Delen